Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 - viber: +387 66 187 279

 BLOG

Rim - Vatikan - Napulj- 6 dana autobusom

Trajanje: 6 dana
Mjesto polaska: Bijeljina
Krajnja destinacija: Rim
TERMIN: 09 - 14. april 2023.

RIM, fatalni „vječni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svijetu gdje se mnogo puta krojila sudbina svijeta. Rim je grad mode, glamura, otmjenosti, nasmijanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umjereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cijele godine.

POLAZAK: 09.04.2023.                   POVRATAK: 14.04.2023.

1. DAN: (09.04.2023 – nedjelja) BIJELJINA - Sastanak grupe 15-tak minuta prije polaska na parkingu Saborne crkve. Polazak oko 14:00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.

2. DAN: (10.04.2023 – ponedjeljak) RIM -Dolazak u “vječni grad” u prijepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela... Smještaj u hotel prema hotelskim pravilima poslije 15h. Poslije malog odmora odlazak na pješačko razgledanja grada (u trajanju oko 2.5h sa lokalnim vodičem): Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Hadrijanov hram, Pantheon, Trg Navona... Individualan povratak u hotel i ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN: (11.04.2023 – utorak) RIM - Doručak. Slobodno vrijeme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativnI izlet Antički Rim koji uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima: Koloseum - najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatin - mjesto gdje je osnovan Rim i gdje se nalaze ostatci imperijalnih palata, Forum - simbol antičkog Rima i centar njegovog političkog, kulturnog i ekonomskog života o kome i danas svjedoče ostatci hramova, trijumfalnih lukova, tržnica i sudnica... Noćenje.

4. DAN: (12.04.2023 – srijeda) RIM – NAPULJ – RIM - Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do “Grada Pjesme”- Napulja. Po dolasku panoramski obilazak Napulja: srednjevjekovni zamak Nuovo, Kraljevska palata, Pasaž Umberta I, trgovačka ulica Toledo, turistička luka. Slobodno vrijeme za mali odmor… kafica. Nakon pauze nastavak putovanja za Pompeju. Obilazak Pompeja. Povratak u Rim. Noćenje.

5. DAN: (13.04.2023 – četvrtak) VATIKAN – BIJELJINA  - Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna posjeta Vatikanskim muzejima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije). Jedan od najvećih i najposjećenijih muzeja svijeta u danas najmanjoj državi počeo je da se formira u XVI vijeku, u vrijeme pape Julija II Della Rovere. U fokusu pažnje je svakako čuvena Sikstinska Kapela na čijoj je tavanici veliki Mikelanđelo oslikao scene stvaranja svijeta i čovjeka, a u oltarskom prostoru izneo sopstvenu viziju Strašnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se može nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv. Petra koji je arhitektonski uobličio čuveni Đan Lorenco Bernini, a sa koga se ulazi u najveću hrišćansku baziliku na svijetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi čuva brojne relikvije i umjetnička djela neprocjenjive vrijednosti među kojima je i Mikelanđelova Pijeta. U poslijepodnevnim časovima polazak za Republiku Srpsku. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. DAN: (14.04.2023 – petak)  - Očekivani dolazak u Bijeljinu u podnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA: 499 KM

Popust za djecu starosti do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe iznosi – 20%.

NAČIN PLAĆANJA: - 30% prilikom rezervacije, ostatk 10 dana prije polaska ili u ratama do polaska.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cijene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji prije polaska na putovanje.

NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja (redosljed pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Happy travel;
 • Svi putnici prije polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane turističke Asocijacije Italije;
 • Hotel je kategorije 3*. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Naziv hotela u Rimu biće poznat 10 dana prije puta;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana prije polaska;
 • U slučaju promjene na monetarnom tržištu, kao i promjene u cijenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cijenu aranžmana;
 • Putnici koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju;
 • Program je rađena na bazi minimum 40 plativih putnika;
Već od / po osobi

Rezervacija
Ukupno:
KM 499,00
Izaberite jednu od mogućih doplata:
Polazak u:
14:00:00

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com Viber / WhatsApp Facebook
Važne informacije
 • prevoz turističkim autobusom;
 • smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Rimu – okolina Rima;
 • obilasci po programu;
 • usluge vodiča tokom putovanja;
 • organizacija putovanja.
 • fakultativne izlete: Napulj 50€/djeca do 12 godina 45€; Vatikan (obavezna rezervacija i uplata prilikom rezervacije) 50€/djeca do 12 godina 40€; Antički Rim 45€/djeca do 12 godina 40€.
 • boravišnu taksu – 4€ dnevno po osobi u hotelu sa 3*– plaćanje na recepciji;
 • putničko zdravstveno osiguranje (obavezno);
 • individualne troškove;
 • doplata za 1/1 sobu 40%.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*
 • Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.
 • Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!)

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Broken Clouds
Bijeljina | 6.56°C

Ko je na mreži: 713 gostiju i nema prijavljenih članova