Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 - viber: +387 66 187 279

 BLOG

PARIZ - 4 dana avionom

Trajanje: 4 dana
Mjesto polaska: Bijeljina
Krajnja destinacija: Pariz
Prevozi: Avion
TERMINI: 29.04 - 02.05.2023.

Pariz, jedna od najljepših i najznačanijih svjetskih metropola, najposjećeniji je grad na planeti; njegovim elegantnim bulevarima i avenijama godišnje prošeta gotovo trideset miliona turista. Najpoznatiji pariski kvartovi i spomenici, dio su svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Uži centar Pariza koji izaziva najveće divljenje, nastao je prije 150 godina, za samo dvije decenije, voljom jednog osporavanog vladara i preduzimljivošću njegovog čovjeka od povjerenja – cara Napolena III (1808 - 1873) i nepopularnog prefekta Senskog okruga (gradonačelnika) Žorža Osmana (Georges Haussmann, 1809 – 1891). Realizujući od 1852. do 1870. jedan od najvećih urbanističkih projekata u svijetu u 19. vijeku, Osman je angažovao preko pola miliona radnika koji su porušili i potpuno uklonili tri petine kuća srednjovjekovnog Pariza, ostavljajući samo dvorce, palate, crkve i vrijedne građevine, koje je zatim povezao širokim bulevarima i avenijama, dodajući im nove trgove, parkove i fontane. Tada su počele da niču prelijepe pariske zgrade sa pet ili šest spratova sa mansardama i tipičnim fasadama sa visokim prozorima, dugim terasama i ukrasnim gvozdenim ogradama.

Vijekovima prije ove ”velike obnove” kao i poslije nje, Pariz je imao – kao i danas - izuzetnu ulogu na svim poljima, u Evropi i u svijetu. Ključni događaji iz prošlosti mnogih naroda i država zbili su se u Parizu ili su u tijesnoj vezi sa njim.

Pored zaključenih sporazuma o prijateljstvu i saradnji sa mnogobrojnim gradovima na svim kontinentima, Pariz je do sada prihvatio samo jedno jedino bratimljenje - sa Rimom, 1956. godine. Kratko obrazloženje tadašnjeg gradskog vijeća je glasilo: “Samo je Rim dostojan Pariza i samo je Pariz dostojan Rima”.

1. dan (subota, 29. april) BEOGRAD – PARIZ  - Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.30h. Polijetanje za Pariz u 06.50h. Dolazak u Pariz u 09.25h. Po slijetanju polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smještaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

2. dan (nedjelja,30. april) PARIZ – VERSAJ – PARIZ - Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Ovaj ogromni dvorski kompleks okružen prostranim parkom – sa fasadom od 570 m i oko 1840 prostorija, najveći i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i dograđivan po nalogu i željama Luja XIV (1643 – 1715) sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. “Kralj sunca” koji je, od svoje pete godine, formalno bio na prijestolu 72 godine a faktički upravljao Francuskom pet i po decenija, okupljao je u Versaju vrhunske umjetnike svoga vremena koji su kontinuirano radili na proširenju i uljepšavanju dvorca i vrtova. Versajski dvorac je pretvoren u Francuski istorijski muzej (1837) i proglašen dijelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Tokom posjete obilaze se: Veliki kraljevski apartmani, Kraljičini apartmani i čuvena “Dvorana ogledala“. Povratak u Pariz. Noćenje.

3. dan (ponedjeljak, 01. Maj) PARIZ  - Doručak. Poludnevni fakultativni obilazak Monmartra u pratnji vodiča. Monmatr (130 m.n.v) je najviše među 11 brda i brežuljaka na kojima leži Pariz, nalazi se na njenom sjevernom obodu i spada u njegove najpoznatije istorijske kvartove. Na vrhu Monmartra uzdiže se velika bijela bazilika Sakre Ker, čija su impozantna kupola i zvonik više od jednog vijeka sastavni dio siluete francuske prestonice. Sedamdesetih godina 19. vijeka Monmartr naseljavaju i na njegovim padinama dolaze da stvaraju veliki umjetnici kao Berlioz, Hajne, Renoar, Mone, Van Gog, Tuluz Lotrek, Pikaso, Dali… pretvorivši ga u prostor nekonven-cionalnog i boemskog života. Posjeta bazilici, šetnja uličicama oko glavnog trga Tertr gdje se mogu vidjeti desetine slikara za svojim štafelajima, do mjesta gdje su se odigrali dramatični događaji tokom Pariske komune (1871). Šetnja do poznatih trgova Pigal i Blanš u podnožju brda gdje se nalazi kabare “Mulen ruž” (1889), jedan od simbola noćnog života Pariza. Fakultativni izlet krstarenje  Senom. Odlazak do Ajfelovog tornja. Ulaznica za Ajfelov toranj kupuje se individualno i nije u cijeni aranžmana. Slobodno popodne. Noćenje.

4. dan (utorak, 2. utorak) PARIZ – LUVR – BEOGRAD  - Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme ili poludnevna fakultativna posjeta kraljevskom dvorcu i muzeju Luvr. Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. vijeka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. vijeka. Odlike pravog raskošnog dvorca ukrašenog umjetničkim djelima dobio je tokom vladavine Fransoa i u prvoj polovini 16. vijeka. Poslije Francuske revolucije pretvoren je u muzej. Danas, 219 godina poslije ustanovljenja, ima reputaciju najslavnijeg i najbogatijeg muzeja u svijetu sa kolekcijom od oko 300.000 umjetničkih predmeta koju nikada niko nije vidio u cjelosti. U osam odjeljaka izloženo oko 35.000 eksponata, od praistorije do sredine 19. vijeka. Tokom posjete Luvru vidjeće se: temelji prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-djela antičkog doba “Miloska Venera” i “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. vijeka sa monumentalnim kompozicijama. Transfer ka aerodromu oko 18.00h. Let za Beograd u 22.00. Slijetanje na beogradski aerodrom u 00.20h.

CIJENA ARANŽMANA: 1.500,00 KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd;
 • aerodromske takse;
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Parizu;
 • smještaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*;
 • panoramsko razgledanje Pariza;
 • usluge vodiča;
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • fakultativni izleti;
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
 • individualni troškovi;
 • usluge koje nisu naznačene u programu putovanja: karta za metro…., gradska taksa u Parizu 1,5€ dnevno po osobi – plaćanje na recepcija hotela.

NAČIN PLAĆANJA:  30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana prije polaska ili u ratama do polaska;

DOPLATE I POPUSTI:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 30%;
 • dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ima popust 10% i ima pomoćni ležaj u hotelu.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cijene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji prije polaska na putovanje.

Cijene fakultativnih izleta – podložne su promjenama, zavisno od broja prijavljenih:

 • Versaj - 95€. U cijenu je uključeno: grupna ulaznica za Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča, kao i lokalni vodič u Versaju na srpskom jeziku.
 • Krstarenje Senom - 20€. U cijenu je uključeno: grupna ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku.
 • Pješačka tura – najstariji dijelovi Pariza - 20€. U cijenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. 
 • Luvr - 55€. U cijenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. 

NAPOMENE:

 • Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promjena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
 • Vremena letova su podložna promjenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavješteni dva dana prije putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promjena leta od strane avio-kompanije.
 • Usljed promjena cijene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promjeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja (redosljed pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Happy travel;
 • Svi putnici prije polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane turističke Asocijacije Francuske;
 • Hotel je kategorije 3*. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Naziv hotela u Parizu biće poznat 10 dana prije puta;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana prije polaska;
 • U slučaju promjene na monetarnom tržištu, kao i promjene u cijenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cijenu aranžmana;
 • Putnici koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju;
 • Program je rađena na bazi minimum 30 plativih putnika;
Već od / po osobi

Rezervacija
Ukupno:
KM 1.500,00
Izaberite jednu od mogućih doplata:
Polazak u:
02:30:00

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com Viber / WhatsApp Facebook
Važne informacije
 • prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Beograd;
 • aerodromske takse;
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Parizu;
 • smještaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*;
 • panoramsko razgledanje Pariza;
 • usluge vodiča;
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja
 • fakultativni izleti;
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
 • individualni troškovi;
 • usluge koje nisu naznačene u programu putovanja: karta za metro…., gradska taksa u Parizu 1,5€ dnevno po osobi – plaćanje na recepcija hotela.
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*
 • Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14.07-325-631/18 od 03.07.2018.
 • Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!)

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Broken Clouds
Bijeljina | 6.56°C

Ko je na mreži: 758 gostiju i nema prijavljenih članova