Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 - viber: +387 66 187 279

 BLOG

Lisabon - 5 dana avionom

Trajanje: 5 dana
Mjesto polaska: Bijeljina
Krajnja destinacija: Lisabon
Prevozi: Avion
TERMIN: 22 - 26. april 2023.

Lisabon, grad u koji ćete se zaljubiti na prvi i svaki naredni pogled! Prestonica Portugala, najzapadnija na evropskom kopnu, grad na sedam brežuljaka i na rijeci Težo širokog ušća, grad sa bogatom istorijom i raskošnom ostavštinom, intrigantna je harmonija starog i novog. Dok istražujete trgove, tvrđave, muzeje, imaćete jedinstvenu priliku da hodate po „calcada portugesa”, pločnicima od crnog, bijelog i sivog kamena. Opčiniće Vas istorijske građevine, spomenici, atmosfera na trgovima, vožnja čuvenim žutim škripavim tramvajem 28, široki parkovi, restorani, portugalska kuhinja, ljubazni i srdačni domaćini, a sve to upakovano u nezaboravne zvuke opijajuće i setne fado muzike... Lisabon je čudesan grad koji ostavlja bez daha.

Ime dolazi od "Olissippo", koje vodi porijeklo od feničanskih riječi, što znači "očaravajuća luka". Lisabon ima, naravno, jaki arapski uticaji; na kraju krajeva, bili su okupirani od strane Maura 450 godina. U 12. vijeku hrišćani su ponovo osvojili grad, ali tek sredinom 13. vijeka Lisabon je postao glavni grad zemlje. Tokom 15. vijeka Lisabon se razvio u trgovački centar začina i nakita. Došao je proboj za portugalsku ekspanziju 1498. kada je Vasco da Gama otkrio morski put do Indije. Ovo je zaista bio početak zlatnog doba, koje je karakterisalo Manuelinski arhitektonski stil, nazvan po kralju Manuelu I, sa tipičnom dekorativnom upotrebom maritimnih motiva. Tokom vjekova Lisabon je prirodno rastao i mijenjao se. Baixa Pombalina je potpuno obnovljena 1755. i još uvijek je zadržala veliki dio svog originalnog karaktera. Grad je takođe progresivno rastao prema sjeveru, a područja kao što je Expo '98 su tipična za ovaj razvoj. Grad je podijeljen na 5 dijelova sa posebnim interesom za turiste. Av. Liberdade + Baixa/Chiado - Centar grada (poslovni i shopping dio); Alfama - najstariji dio Lisabona; Bairro Alto - još jedan stari dio, takođe smješten na brdu. Belém - monumentalni dio Lisabona; Parque das Nações - Park nacija (bivša zona Expo-98)

POLAZAK: 22.04.2023.                   POVRATAK: 26.04.2023.

1. DAN: (22.04.2023 – subota) BIJELJINA – BEOGRAD –LISABON - Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja aviona na aerodromu ''Nikola Tesla''. Predviđeno polijetanje u 13.0520 časova. Let preko Minhena, dolazak u Lisabon u 21:40 časova. Odlazak u hotel. Smještanje u sobe. Noćenje.

2. DAN: (23.04.2023 – nedjelja) LISABON - Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada u trajanju od 4h: obilazak centralnog dijela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najljepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; obilazak centra grada: Marquês de Pombal, Avenida da Liberdade i trga Rossio. Posjeta Belému – području koje je snažno povezano sa portugalskim zlatnim dobom otkrića. Danas je to prostrano zeleno područje sa mnogo vrtova, parkova i spomenika koje vrijedi posjetiti. Atrakcije Belema su Manastir Jerónimos, Spomenik otkrićima, Torre de Belém. Posjeta manastiru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče u restoran u kome se uz laganu večeru i piće uživa u fado muzici. Noćenje.

3. DAN: (24.04.2023 – ponedjeljak) LISABON – SINTRA - Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Sintre u trajanju od 8h, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak najromantičnije, bajkovite palate Pena Palace, pod zaštitom UNESCO-a. Spektakularno zdanje palate je u crvenoj, žutoj i ljubičastoj boji, sa neverovatnim kulama i cik-cak kamenom ogradom kao na srednjovjekovnim tvrđavama. Unutrašnjost palate je jednako izvanredna jer sve sobe, saloni, dvorane, kapela, odišu bogatstvom. Nakon posjete palati, odlazimo u selo Sintra na lokalne slatkiše kao npr “travesseiros” i “queijadas”.

Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih ljetovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Ako vrijeme dozvoljava, malo slobodnog vremena će se dati u zaljivu Cascais. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN: (25.04.2023 – utorak) LISABON – BATALJA - Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Polazak oko 8.30 h. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke,  koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. vijeka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom pješčanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cvijeća. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Noćenje.

5. DAN: (26.04.2023 – srijeda) LISABON – MINHEN – BEOGRAD - Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vrijeme do polaska za aerodrom. Transfer do aerodroma. Polijetanje za Minhen  u 14.20h. Slijetanje u Minhen u 18.20. Nastavak putovanja za Beograd u 21.30h. Dolazak u Beograd u 23.00h.

CIJENA ARANŽMANA: 1355,00 KM

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana prije polaska ili u ratama do polaska;

DOPLATE I POPUSTI:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 40%;
 • dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ima popust 10% i ima pomoćni ležaj u hotelu.

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA

Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum potrebnih putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cijene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji prije polaska na putovanje.

Cijene fakultativnih izleta – podložne su promjenama, zavisno od broja prijavljenih:

 • Cjelodnevni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – 70€. U cijenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za palatu Pena. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Cjelodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – 65€. U cijenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Fado veče – 55€. U cijenu je uključena večera i jedno piće u restoranu uz zvuke fado muzike.

NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo izmjene programa putovanja (redosljed pojedinih sadržaja u programu usljed objektivnih okolnosti);
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Happy travel;
 • Svi putnici prije polaska na put moraju se upoznati sa propisanim pravilima ponašanja zemlje u koju putuju;
 • Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane turističke Asocijacije Portugala;
 • Hotel je kategorije 3*. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem. Naziv hotela u Portugalu biće poznat 10 dana prije puta;
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana prije polaska;
 • U slučaju promjene na monetarnom tržištu, kao i promjene u cijenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cijenu aranžmana;
 • Putnici koji nisu državljani Bosne i Hercegovine, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju;
 • Program je rađena na bazi minimum 30 plativih putnika;
Već od / po osobi

Rezervacija
Ukupno:
KM 1.355,00
Izaberite jednu od mogućih doplata:
Polazak u:
13:00:00

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com Viber / WhatsApp Facebook
Važne informacije
 • prevoz avionom na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd;
 • aerodromske takse (aerodromske takse su podložne promjeni);
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu;
 • smještaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu ''Vip Arts'' sa 4*, link hotela: viphotels.com;
 • panoramsko razgledanje Lisabona;
 • usluge vodiča;
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja.
 • fakultativni izleti;
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje;
 • individualni troškovi;
 • usluge koje nisu naznačene u programu putovanja: karta za metro, karta za brod, gradska taksa u Lisabonu 2eura po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela
 • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*
 • Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.
 • Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY TRAVEL’!)

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

 • pon - pet: 08-20 h
 • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Broken Clouds
Bijeljina | 6.56°C

Ko je na mreži: 779 gostiju i nema prijavljenih članova