Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 - viber: +387 66 187 279

 BLOG

Patrola CRNA GORA II dio

Piše: Stanko Zarić

Dobro jutro Crna Goro!
Nakon dana provedenog u putu i obilasku istoka Republike Srpske i čvrstog sna u Gradu sunca u Trebinju, krećemo u naše istraživanje crnogorske obale. 

Put do granice sa Crnom Gorom je kratak i prijatan za vožnju, a procedura na granici krajnje jednostavna. Sem lične karte ili pasoša, za prelazak granice vam ne treba više ništa! Nisu potrebni nikakvi testovi i najava je da se to neće mijenjati tokom sezone. Ne traže se ni potvrde o vakcinaciji. Najkraće rečeno, prelazimo granicu kao u najbolja vremena. 

cg2

Odmah nakon ulaska nas čeka prijatna novost. Putarina za crnogorsku magistralu za ovu sezonu je ukinuta, tako da pri ulasku i povratku više ne plaćate dva puta po 3 eura. Ipak, prije ulaska u Meljine vodite računa, jer je novi put već doživjeo veliki odron, pa se izvode radovi na sanaciji, za koje očekujemo da će biti završeni prije sezone. Svakako budite oprezni, a prelijepe poglede na jutarnju panoramu iznad Herceg Novog prepustite vašim suvozačima. 

800

Mi smo odlučili da krenemo naš obilazak obale od Igala, čuvenog po ljekovitim plažama, zelenim parkovima i dugačkom šetalištu kojim možete stići sve do Herceg Novog. Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "dr Simo Milošević" je svakako prvi izbor svih koji imaju problema sa kičmom, zglobovima i trebaju fizikalnu terapiju, odmor i rehabilitaciju.

igalo2

Godinama unazad, u Institutu su boravili i odmarali naši putnici, članovi sindikalnih organizacija, ali i individualni gosti. Interesovalo nas je kakvi su uslovi za odmor ove godine i dobili smo uvjeravanja da će svi gosti biti smješteni u kompleksu II faza, sa preko 400 klimatizovanih soba i apartmana, sa balkonima i pogledom na more. U okviru ovog objekta Institut Igalo raspolaže sa brižljivo planiranim terapijskim prostorom, poliklinikom, specijalističkim ambulantama i laboratorijom. II Faza posjeduje i dva restorana i četiri aperitiv bara. Ishrana u restoranu je na bazi švedskog stola, uz mogućnost dijetalne ishrane prilagođene zdravstvenim potrebama gostiju. U okviru Sportsko-rekreativnog centra na raspolaganju su vam sportski bazen, sauna, stoni tenis, fitnes kabinet, kuglana. U obilasku hotela uvjerili smo se u prijatnu i domaćinsku atmosferu, gdje je sve podređeno komforu i potrebama gostiju i zaslužuje sve preporuke za odmor i rehabilitaciju. 

igalo1

Nakon obilaska ovog velikog hotela, krenuli smo da detaljnije vidimo Herceg Novi. Utisak je da se puno toga promijenilo i izgradilo, da su mnogi hoteli renovirani, parkovi sređeni i da se domaćini vrlo ozbiljno spremaju za ovu sezonu. Herceg Novi je živ tokom cijele godine i važi za kulturni centar ovog dijela Jadrana. Nije slučajno da je u njemu većinu vremena provodio nobelovac Ivo Andrić. Ipak, u Herceg Novom ne očekujte duge pješčane plaže i intimnu atmosferu. Vjerovatno će vas sačekati gužva, teže parkiranje, prepune ulice turista sa svim varijacijama slovenskih jezika. 

hn2

Pored odlične ponude hotela (hotel Perla 4*, hotel Sun Resort 4*, Hotel M 3*, hotel Plaža 3*, Hotel Palmon Bay Spa 4*, hotel Lighthouse 4*, hotel Novi 3*), Herceg Novi i Igalo obiluju privatnim smještajem i apartmanima, za koje se veće interesovanje i povoljnije cijene očekuju nakon punjenja hotela.

hn2

U mjestu Zelenika smo posjetili našeg dugogodišnjeg prijatelja Branka koji izdaje vilu Živanović, sa bazenom, izdvojenu i ušuškanu u zatvorenom privatnom posjedu, pogodnom za diskretan odmor. 

zelenika

Nakon prijatne šetnje hercegnovskom promenadom, krenuli smo u jedan od najboljih hotela koje smo vidjeli na ovom putovanju. Hotel IBEROSTAR KUMBOR 5* nas je potpuno očarao. Grandiozan, novi hotel na samoj plaži, sa prelijepim okruženjem, ostavio nas je bez daha. Ne toliko sjajem i glamurom, koliko toplinom ambijenta, detaljima, prijatnim koloritom, dizajnom enterijera. Ne treba napominjati da ovaj hotel ima bukvalno sve, a domaćini su nam posebno istakli da je zalazak sunca iznad zaliva najljepši baš na ovom mjestu.

kumbor2

Sobe sa pogledom na zaliv su projektovane baš tako da bi se uživalo u svakom momentu. Svaki detalj u hotelu je pažljivo dizajniran. Hotelska plaža je vještački nasuta sitnim kamenom i pijeskom, vrlo uredna i savršeno čista. Najjači utisak je ostavio apartman na vrhu hotela sa staklenim zidovima i spavaćom sobom za romantično buđenje... idealan poklon za godišnjicu braka ili romantične parove.

kumbor3

Ovaj put moramo dalje, u obilazak Iberostar hotela u Bijeloj - hotela DELFIN i hotela PARK. Ova dva hotela bi se zajednički mogla opisati kao light verzija hotela Kumbor. Sve u njima je vrlo slično, novo, čisto, uredno, renovirano i dizajnirano vrlo prijatnim koloritom. Oba hotela se nalaze bukvalno na plaži i teško je izdvojiti koji nam se više svidjeo.

delfin

Oba su odličan izbor za porodična ljetovanja, sa dvokrevetnim sobama, porodičnim sobama i apartmanima, restoranima, bazenima, privatnim plažama, sadržajima za djecu, wellness ponudom... Ono što je još zajedničko za oba hotela je fantastično okruženje prepuno zelenila, palmi, maslina, crnogoričnog i mediteranskog bilja. Posebna pogodnost za porodice sa djecom koju domaćini ističu je besplatno ljetovanje za dvoje djece do 12 godina na bazi polupansiona. 

park

Nakon Iberostar hotela (Kumbor, Delfin i Park) treba nam mala pauza, jer toliko lijepih stvari smo vidjeli da nam se kriterijumi sve više podižu. Generalno, ko želi da ljetuje u ovom dijelu Jadrana, teško će pronaći neki bolji izbor i odnos cijena/kvalitet, a i okolni sadržaji, blizina Herceg Novog, Kotora, ljepota Boke i nestvarne prirode... sve ide u prilog izbora ovih hotela. 

boka1

Već smo dobrano kročili u Boku Kotorsku i pogled nas sve više vuče da krenemo dalje. I taman kad pomislite da ste stigli do najdubljeg kraka zaliva, Boka vas iznenadi i otkrije još neki zaton. Vozeći se uskim obalskim putem, pogled nam se najčešće fokusira na sredinu zaliva i čuvenu Gospu od Škrpjela, vještačko ostrvce sa crkvom, za koje se pričaju legende o nevjesti koja je očekujući svog moreplovca od vlasi kose izvezla ikonu Gospe... Moreplovci iz Perasta i Boke zaslužili su muzej u Perastu i ovaj stari gradić i dalje odiše duhom prošlih vremena.

boka 3

Boraveći u Perastu imali smo utisak da cijeli grad i dalje čeka svoje moreplovce, usnule negdje u dalekim morima. Nekoliko restorana na samoj obali imali su toliko mirisnu ponudu mediteranskih specijaliteta, da nismo mogli odoljeti... lignje na žaru su ovdje savršene! Znate ono... karirani stolnjaci, drveni stolovi na kamenoj obali, more koje klobuće i ljuljuška ribarske barkice, sunce se lagano spušta i zaklanja na horizontu, a vama je sve ljepše i ljepše. 

boka 5

Svjesni da smo tek krenuli u obilazak i da nam je ovo tek prvi dan u Crnoj Gori, krećemo dalje obalom Boke i svraćamo u malo mjestašce Orahovac. Vila Gemma di Cattaro našeg domaćina Vlade, sa apartmanima, bazenom, prelijepim dvorištem sa roštiljom i to na svega 20 metara od male privatne plažice, nam se čini kao idealan izbor za više porodica, sa većom djecom. Blizina Kotora koji nudi priliku i za izlazak, prijatne večere ili noćni provod, a mir ove vile u dubini zaliva će vas privlačiti i sljedeće godine. 

boka2

O gradu Kotoru šta god bismo ovom prilikom napisali bilo bi malo. Do pandemije, brojni kruzeri sa inostranim turistima svakodnevno su svraćali u Kotor i ostajali zadivljeni grandioznom prirodom, starim gradom i jedinstvenim duhom Nevjeste Jadrana - Boke Kotorske. 

boka 4

Na putu ka Tivtu Boka nam se otkrivala sa druge strane, ali jednako lijepa i čarobna. Gospa od Škrpjela nas nije napuštala sve dok nismo potpuno napustili Boku i ušli u Tivatsku ravninu putem koji vodi pravo u Budvu. Ipak, nešto nam je govorilo da Boka nije sve rekla i da nas čeka još neko lijepo iznenađenje... 

Patrola CRNA GORA 2021 - prvi dio

Patrola CRNA GORA 2021 - drugi dio

Patrola CRNA GORA 2021 - treći dio

Patrola CRNA GORA 2021 - četvrti dio

Patrola CRNA GORA 2021 - peti dio

Patrola CRNA GORA 2021 - šesti dio

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Broken Clouds
Bijeljina | 6.56°C

Ko je na mreži: 754 gostiju i nema prijavljenih članova