Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 i +387 55 227 311

  • Blog
  • Reportaža sa sindikalnog putovanja u Toskanu

Reportaža sa sindikalnog putovanja u Toskanu

Синдикална организација Матичног предузећа у сарадњи са туристичком агенцијом „Happy travel“ из Бијељине, организовала је јесење путовање у Тоскану, а према програму „Сиена – Монтекатини – Ћинкветере – Фиренца“.

siena1

На пут у Тоскану смо кренули 12.10.2023. из више полазних тачака (Требиње, Пале, Добој). Након угодне ноћне вожње кроз Хрватску и Словенију у раним јутарњим часовима стигли смо у Тоскану, регију чију ћемо богату културу, архитектуру, традицију и гастрономију упознавати наредна три дана.

Први град са којим смо се сусрели је Сиена. То је средњовјековни град познат по изванредној архитектури, умјетности и култури, те врло препознатљивом изгледу, са сликовитим уским улицама, трговима и палатама. Обишли смо једну од најпознатијих атракција у Сиени, катедралу Дуомо, која се налази на централном тргу овог прелијепог града, али и друге атракције као што су Срква Св. Доменика, прва болницу у Европи – Санта Мариа де ла Скала, посјетили смо и мјесто гдје се одржавају  костимиране трке коња „Палио ди Сиена“.

У поподневним часовима кренули смо у Монтекатини – познату монденску бању, мјесто које је било наша база током боравка у Италији. Након смјештаја у хотел, имали смо слободно вријеме за индивидуалне активности.

У суботу 14.10.2023. након доручка и кафе у Монтекатинију упутили смо се према мјесту Ла Специа гдје смо се укрцали на воз који повезује свих пет насеља Националног парка – Ћинкветере.

montekatini1

Обишли смо Риомађоре, мјесто које лежи на стијенама дуж потока Мађоре и спушта се ка мору у форми амфитеатра. Наставили смо путовање возом до Манароле, типичног села ове регије са кућама које се спуштају терасасто до саме обале мора. У наставку смо посјетили село Вернака које је изграђено на узвишењу око готске цркве Св. Маргарите антиохијске из 13-ог вијека. Четврто село које смо обишли је Монтеросо ал Маре, које лежи у средини малог залива, са кућама у облику кула. У послеподневним часовима вратили смо се у Монтекатини, гдје смо имали слободно вече за индвидуалне активности.

riomadjore1

Последњег дана нашег боравка у Тоскани из Монтекатинија смо се упутили ка Фиренци, граду у коме су живјели и радили Леонардно, Микеланђело, Донатело, Макијавели, Данте, Бокачо… У Фиренци граду који носи епитет престонице свјетске умјетности имали смо прилику да обиђемо: катедралу Санта Мариа дел Фиоре, крстионицу Јована Крститеља, Трг Сињори, Галерију Уфици, мост Векио на ријеци Арно итд.

firenca1

Током слободног времена у Фиренци посјетили смо интересантне кафиће, продавнице и штандове с производима од керамике, коже и наравно неизоставног вина, након чега смо се упутили према Републици Српској.

Цијeлим током путовања, мeђу члановима групe владала јe добра атмосфeра, а путовање је завршено уз констатацију свих, да се радују следећем путовању и дружењу.

Вођа пута био јe колега Симо Бошњак, који јe уз подршку лиценцираног туристичког водича Милоша Нишића и представика агенције „Happy travel“ Невене Стевановић, током цијелог путовања, водио рачуна да сe програм реализује према плану.

Синдикална екскурзија трајала је од 12. до 15.10.2023. године.

UPIT ZA REZERVACIJU

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Overcast Clouds
Bijeljina | 15.03°C

Ko je na mreži: 1191 gostiju i nema prijavljenih članova