Bijeljina, Meše Selimovića 23a +387 55 227 310 - viber: +387 66 187 279

 BLOG

Patrola CRNA GORA 2021 - šesti dio

Piše: Stanko Zarić

Slučajno ili ne, osvanuli smo u Podgorici baš na 15-tu godišnjicu crnogorske državnosti. Na centralnom trgu spremala se proslava i parada, pa smo se, kao i svi radoznali putnici osjećali pozvanim.

 podgorica1

Nastavi sa čitanjem

Patrola CRNA GORA 2021 - peti dio

Piše: Stanko Zarić

Danas puštamo mašti na volju, da nas trenutno raspoloženje vodi kuda ćemo. Jutro poslije kiše nam je poslalo prvi prijedlog - Sveti Stefan. Sa magistrale nam se ukazao u izmaglici, božanstven, zapljusnut velikim talasima. Iako usnuo, sa spuštenim žaluzinama, i dalje nestvaran, vanvremenski. Kao da je otrgnut sa nekog rajskog mjesta i dodijeljen nama ovdje. Šum talasa nam se činio kao da čujemo njegov usnuli dah.

sveti1

Nastavi sa čitanjem

Vikend u Budimpešti

Piše: Stanko Zarić

U potrazi za odgovorom na pitanje: Da li je Budimpešta najljepši grad na Dunavu ili je Dunav naljepši baš u Budimpešti?

Nakon mučne i tragične životne epizode obilježene Covid-om, sa puno sreće dočekasmo prvi izlet do neke od evropskih metropola. Čak i u najsrećnija vremena, Budimpešta je bila na listi najtraženijih destinacija, a sada nam se Mađarska ponudila kao prvi izbor za turistički izlazak iz ovih naših ex-Yu prostora. Moglo bi se reći da baš imamo sreće što je tako.

budimpesta1

Nastavi sa čitanjem

Patrola CRNA GORA 2021 - četvrti dio

Piše: Stanko Zarić

Priču o odmoru u Crnoj Gori teško je zamisliti bez Pearl Beach Hotel & Resort 4* u Čanju. Skoro da nema nikog ko u nekoj fazi nije razmišljao o ovom hotelu, pa evo prilike da svima prenesemo utiske...

pearl8

Nastavi sa čitanjem

Patrola CRNA GORA 2021- III dio

Piše: Stanko Zarić

U smiraj prvog dana našeg boravka u Crnoj Gori odlučili smo da ćemo se vratiti na ovu stranu, jer smo znali da nam Boka nije rekla posljednju riječ. Produžili smo pravo u Bečiće, u hotel koji je napravio najbolji posao pred ovu sezonu - hotel MEDITERAN 4*.

mediteran 3

Bez okolišanja, želimo da provjerimo šta je toliko čarobno u ovom hotelu i zbog čega je tako brzo rasprodat. Najbolji način da to otkrijemo je da se tu smjestimo.

Nastavi sa čitanjem

Patrola CRNA GORA II dio

Piše: Stanko Zarić

Dobro jutro Crna Goro!
Nakon dana provedenog u putu i obilasku istoka Republike Srpske i čvrstog sna u Gradu sunca u Trebinju, krećemo u naše istraživanje crnogorske obale. 

Put do granice sa Crnom Gorom je kratak i prijatan za vožnju, a procedura na granici krajnje jednostavna. Sem lične karte ili pasoša, za prelazak granice vam ne treba više ništa! Nisu potrebni nikakvi testovi i najava je da se to neće mijenjati tokom sezone. Ne traže se ni potvrde o vakcinaciji. Najkraće rečeno, prelazimo granicu kao u najbolja vremena. 

cg2

Nastavi sa čitanjem

Patrola CRNA GORA 2021- I dio

Piše: Stanko Zarić

KONAČNO. Krećemo na more :)
Idemo prije naših putnika, da bismo iz prve ruke provjerili ponudu i dali preporuke kako najbolje provesti odmor koji svi, nakon prošle vanredne godine, toliko iščekujemo. 

Crna Gora 1

Naravno, prvo pitanje je gdje možemo ići i pod kojim uslovima. Koliko je pandemija poremetila ili promijenila uslove putovanja i ljetovanja, šta se u međuvremenu promijenilo u ponudi i kako najbolje isplanirati, rezervisati i otići na odmor.

Nastavi sa čitanjem

Krećete na skijanje automobilom? Kako izbjeći probleme?

Sniježne padavine donose puno radosti i obećavaju nezaboravan provod, bilo da zimujete sa porodicom ili u prijatnom društvu.

voznja1Odlazak u zimske centre sopstvenim automobilom podrazumijeva dobro pripremljen auto za ekstremne zimske uslove. Podrazumijeva se da imate kvalitetne zimske gume i kompletno spreman auto, ali pored toga najčešće ćete morati da pokažete vozačko umijeće na samoj planini. Zato nekoliko osnovnih stvari o vožnji po takvom vremenu može da smanji rizik od neugodnih situacija i eventualnih nesreća.

Nastavi sa čitanjem

Kupiti ili iznajmiti skijašku opremu?

Izvor: skijanje.com

Dilema koja se često postavlja pred odlazak na zimovanje.

Za početak - skije iz rentala Za početak - skije iz rentala

Koje skije da kupim, pitanje je koje često postavljaju početnici, pa čak i skijaši koji spadaju u grupu naprednijih početnika. Ipak, pravo pitanje je – da li uopšte da kupim skije?

Definitivan odgovor je ne. Jer bolje je da ih iznajmite. Za početnike i malo naprednije (u tu grupu svrstavam one koji nisu baš prvi put na snijegu) nema potrebe da troše novac na nove skije. Procjenjuje se da par novih "dasaka" može da izdrži deset do dvadeset nedjelja na snegu, što je za većinu rekreativaca deset do dvadeset godina!

Nastavi sa čitanjem

Istorija skijanja na Jahorini

Pogledajte zanimljivu priču o početku skijanja na Jahorini sa početka XX veka pa sve do 70-ih godina.

Hotel  Hotel "Jahorina"

Austrougarski period

Prvi objekat većeg kapaciteta na Jahorini je bila lovačka kuća izgrađena 1878. od strane Austrougarske buržoazije koja je lovila na Jahorini. Značajan korak na razvoju smučanja napravljen je 4. aprila 1905. godine, kada je u Sarajevu osnovan odjel Radničkog turističkog društva “Prijatelj prirode” kao ogranak društva “Die Naturfreunde”. Zimsko planinarenje, odnosno planinarenje uz upotrebu smučki postaje jedna od djelatnosti ovog naprednog društva, čije je, inače, samostalno djelovanje nastavljeno i po završetku prvog svjetskog rata.

Nastavi sa čitanjem

Zašto je skijanje dobro za zdravlje

Izvor: skijanje.com 

Skijanje i bordovanje, pored uživanja na bijelim stazama i čistom vazduhu, pruža mnoge zdravstvene benefite.

Skijanje je odlično za zdravlje  Skijanje je odlično za zdravlje

Ukoliko ste već rezervisali ili bili na skijanju (ili bordovanju), vjerovatno ste imali želju da usavršite svoju tehniku i da je učinite boljom nego prošle godine. Međutim, da li ste znali da vam skijanje može obezbjediti dosta zdravstvenih benefita? To bi trebalo da bude osnovni razlog koji će vas natjerati da budete redovan gost na bijelim stazama.

Nastavi sa čitanjem

Putovanje u Izrael - Svetu zemlju

Danas vas vodimo na putovanje na koje svako treba da krene bar jednom u životu - putovanje u Izrael.

Izrael

Za početak, da vas ukratko upoznamo sa Izraelom. Pejzaži koje ćete vidjeti u izraelu su potpuno drugačiji od našeg životnog okruženja, prije svega jer dvije trećine površine Izraela predstavlja pustinja. Mrtvo more je najniža tačka na Zemlji, na 408 metara ispod nivoa mora. Kakvo vrijeme vas očekuje u Izraelu? U primorskim gradovima, poput Tel Aviva i Haife čeka nas mediteranska klima, ali kad se zaputite dublje na kopno možete očekivati znatno svježiju i oštriju klimu. 

Nastavi sa čitanjem

Najzanimljivija mjesta u Moskvi - top 10 lokacija koja morate vidjeti

Ako nikad niste bili u Rusiji vjerovatno imate prvu pomisao na ogromnu zemlju u svakom smislu. Nije ni čudo.
Najzanimljivija mjesta u Moskvi

Rusija je zemlja koja objedinjuje dva kontinenta, zemlja burne istorije koja već vijekovima diktira tok civilizacije. Vjerovatno i Moskvu zamišljate kao grad beskonačnih bulevara, sa ogromnim trgovima. grad ruske zime i slovenske duše... Da li je moguće upoznati ovaj grad u jednom putovanju? Ni slučajno. Za vas smo odabrali najzanimljivija mjesta u Moskvi koja morate vidjeti u prvom dolasku. 

Nastavi sa čitanjem

Putovanje u Milano - italijanski i evropski centar mode i stila

Putovanje u milano
Ono o čemu se među ljubiteljima uzbudljivih putovanja ovih dana najviše govori je putovanje u Milano, italijansku i evropsku prijestonicu mode i stila. I ne samo toga. Sjever Italije je znatno razvijeniji od ostatka ove prelijepe zemlje, a Milano je svakako poslovni, finansijski, industrijski, transportni, kulturni i sporstki centar ovog dijela Evrope. Krenimo na uzbudljivo putovanje u Milano!

Nastavi sa čitanjem

Vikend u Beču - šta obavezno morate vidjeti za tri dana

Piše: Stanko Zarić

Imate nekoliko slobodnih dana i rado biste ih proveli sa dragom osobom ili prijateljima u nekoj atraktivnoj  evropskoj metropoli, onda je vikend u Beču prava priča za vasVeć godinama stanovnici Beča važe za najzadovoljnije i najsrećnije građane neke metropole. Vodimo vas u obilazak koji će vam otkriti zašto je to tako.

Vikend u Beču

Nastavi sa čitanjem

Nedavno pregledano

ADRESA

Bijeljina, Meše Selimovića 23a

TELEFON

+387 55 227 310

E-MAIL

info@happytravelbn.com

INFORMACIJE

Radno vrijeme: 

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter za najatraktivnije ponude
Broken Clouds
Bijeljina | 9.33°C

Ko je na mreži: 277 gostiju i nema prijavljenih članova