bijeljina

Otvaranje grčke granice i uslovi za ulazak u Grčku - najčešća pitanja

grcka zastavaNakon informacije da je postignut dogovor za sljedeću sezonu sa ministrom turizma Grčke, puno pitanja smo dobili, pa Vam ćemo navesti najčešće nedoumice i odgovore na njih:

Kada se otvara grčka granica?
Grčka otvara, probno, svoje granice za srpske turiste sredinom aprila, a za građane BiH se očekuje otvaranje od sredine maja.

Kada počinje sezona u Grčkoj?
Zvanična sezona u Grčkoj počinje 14. maja.

Koji su uslovi za ulazak u Grčku?
Uslovi za ulazak turista u Grčku su sljedeći:
1. potvrda o vakcinaciji bilo kojom vakcinom koja se koristi u Srbiji ili BiH
2. negativan PCR test
3. Pozitivan serološki test (test na antitijela) kao dokaz da ste preležali koronu
Potrebno je da ispunjavate jedan od ova tri uslova.

Putovanje u Izrael - Svetu zemlju

Danas vas vodimo na putovanje na koje svako treba da krene bar jednom u životu - putovanje u Izrael.

Izrael

Za početak, da vas ukratko upoznamo sa Izraelom. Pejzaži koje ćete vidjeti u izraelu su potpuno drugačiji od našeg životnog okruženja, prije svega jer dvije trećine površine Izraela predstavlja pustinja. Mrtvo more je najniža tačka na Zemlji, na 408 metara ispod nivoa mora. Kakvo vrijeme vas očekuje u Izraelu? U primorskim gradovima, poput Tel Aviva i Haife čeka nas mediteranska klima, ali kad se zaputite dublje na kopno možete očekivati znatno svježiju i oštriju klimu. 

Krećete na skijanje automobilom? Kako izbjeći probleme?

Sniježne padavine donose puno radosti i obećavaju nezaboravan provod, bilo da zimujete sa porodicom ili u prijatnom društvu.

voznja1Odlazak u zimske centre sopstvenim automobilom podrazumijeva dobro pripremljen auto za ekstremne zimske uslove. Podrazumijeva se da imate kvalitetne zimske gume i kompletno spreman auto, ali pored toga najčešće ćete morati da pokažete vozačko umijeće na samoj planini. Zato nekoliko osnovnih stvari o vožnji po takvom vremenu može da smanji rizik od neugodnih situacija i eventualnih nesreća.

Najzanimljivija mjesta u Moskvi - top 10 lokacija koja morate vidjeti

Ako nikad niste bili u Rusiji vjerovatno imate prvu pomisao na ogromnu zemlju u svakom smislu. Nije ni čudo.

Najzanimljivija mjesta u MoskviRusija je zemlja koja objedinjuje dva kontinenta, zemlja burne istorije koja već vijekovima diktira tok civilizacije. Vjerovatno i Moskvu zamišljate kao grad beskonačnih bulevara, sa ogromnim trgovima. grad ruske zime i slovenske duše... Da li je moguće upoznati ovaj grad u jednom putovanju? Ni slučajno. Za vas smo odabrali najzanimljivija mjesta u Moskvi koja morate vidjeti u prvom dolasku. 

Kupiti ili iznajmiti skijašku opremu?

Izvor: skijanje.com

Dilema koja se često postavlja pred odlazak na zimovanje.

Za početak - skije iz rentala Za početak - skije iz rentala

Koje skije da kupim, pitanje je koje često postavljaju početnici, pa čak i skijaši koji spadaju u grupu naprednijih početnika. Ipak, pravo pitanje je – da li uopšte da kupim skije?

Definitivan odgovor je ne. Jer bolje je da ih iznajmite. Za početnike i malo naprednije (u tu grupu svrstavam one koji nisu baš prvi put na snijegu) nema potrebe da troše novac na nove skije. Procjenjuje se da par novih "dasaka" može da izdrži deset do dvadeset nedjelja na snegu, što je za većinu rekreativaca deset do dvadeset godina!

Vikend u Beču - šta obavezno morate vidjeti za tri dana

Vikend u BečuImate nekoliko slobodnih dana i rado biste ih proveli sa dragom osobom ili prijateljima u nekoj atraktivnoj  evropskoj metropoli, onda je vikend u Beču prava priča za vasVeć godinama stanovnici Beča važe za najzadovoljnije i najsrećnije građane neke metropole. Vodimo vas u obilazak koji će vam otkriti zašto je to tako.

Istorija skijanja na Jahorini

Pogledajte zanimljivu priču o početku skijanja na Jahorini sa početka XX veka pa sve do 70-ih godina.

Hotel  Hotel "Jahorina"

Austrougarski period

Prvi objekat većeg kapaciteta na Jahorini je bila lovačka kuća izgrađena 1878. od strane Austrougarske buržoazije koja je lovila na Jahorini. Značajan korak na razvoju smučanja napravljen je 4. aprila 1905. godine, kada je u Sarajevu osnovan odjel Radničkog turističkog društva “Prijatelj prirode” kao ogranak društva “Die Naturfreunde”. Zimsko planinarenje, odnosno planinarenje uz upotrebu smučki postaje jedna od djelatnosti ovog naprednog društva, čije je, inače, samostalno djelovanje nastavljeno i po završetku prvog svjetskog rata.

Putovanje u Milano - italijanski i evropski centar mode i stila

Putovanje u milanoOno o čemu se među ljubiteljima uzbudljivih putovanja ovih dana najviše govori je putovanje u Milano, italijansku i evropsku prijestonicu mode i stila. I ne samo toga. Sjever Italije je znatno razvijeniji od ostatka ove prelijepe zemlje, a Milano je svakako poslovni, finansijski, industrijski, transportni, kulturni i sporstki centar ovog dijela Evrope. Krenimo na uzbudljivo putovanje u Milano!

Zašto je skijanje dobro za zdravlje

Izvor: skijanje.com 

Skijanje i bordovanje, pored uživanja na bijelim stazama i čistom vazduhu, pruža mnoge zdravstvene benefite.

Skijanje je odlično za zdravlje  Skijanje je odlično za zdravlje

Ukoliko ste već rezervisali ili bili na skijanju (ili bordovanju), vjerovatno ste imali želju da usavršite svoju tehniku i da je učinite boljom nego prošle godine. Međutim, da li ste znali da vam skijanje može obezbjediti dosta zdravstvenih benefita? To bi trebalo da bude osnovni razlog koji će vas natjerati da budete redovan gost na bijelim stazama.

Svi programi putovanja koji se nalaze na našoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

©2021 HAPPY TRAVEL. Sva prava zadržana. Designed By    Happy Travel