logo phone call +387 55 227 310    phone call +387 55 227 310   mail info@happytravelbn.com  placeholderBijeljina, Meše Selimovića 23a   clock Pon - Pet: 08-20h, Sub: 09-15h   messenger  social     STAN ICON

logo

pretraga

 phone call  +387 55 227 310            phone call  +387 55 227 310
mail info@happytravelbn.com placeholder Bijeljina, Meše Selimovića 23a

logo

Portugalska tura

Trajanje: 7 dana
Krajnja destinacija: Lisabon
Prevozi: Avion
29.09 - 05.10.2024.

Portugal - nekada jedna od najuticajnijih država Evrope - danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u preljepim pejzažima planina na čijim obroncima uspeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom dijelu zemlje, pustinjskim predjelima u regiji Alentežo. Gradovi karakterističnog kulturno-istorijskog nasleđa svjedoče o bogatoj istoriji i nekadašnjem sjaju ove zemlje. U Portu ćete uživati u ukusima čuvenog vina Porto koje se čuva u šezdesetak vinskih podruma nastalih u 19. vijeku. Pored malih uređenih kaldrmastih ulica pogled će vam izmamiti i preljepa gotska katedrala – najstarija građevina Portugala. A Lisabon, grad jedinstvenog geografskog položaja smještenog na ušću reke Težo u Atlantski okean pružiće vam nezaboravan doživljaj "imperijalnog" šarma očuvanog još iz zlatnog doba ovog grada. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su dio harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasleđa. 

1.DAN: (29.09.2024-NEDJELJA)  BEOGRAD – PORTO

Sastanak putnika 2 sata prije polijetanja aviona na aerodromu ''Nikola Tesla'', let JU 560. Predviđeno polijetanje u 13:15 časova. Direktan let sa dolaskom u Porto u 16:30 časova. Grad koji je jedan od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Po dolasku, odlazak na panoramsko razgledanje Porta, drugog po veličini portugalskog grada, čije je gradsko jezgro od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa. Nastavak putovanja do hotela. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. DAN: (30.09.2024-PONEDJELJAK)

PORTO-GIMARAIŠ-BOM JESSUS-BRAGA-PORTO – Doručak. Slobodno vrijeme ili odlazak na cjelodnevni  fakultativni izlet za Gimaraes I Bragu. Grad je osnovan u rimsko doba, vladali su njime Arapi i Španci, a od 1128.godine se smatra prvom prijestonicom Portugala, nove nacije koja je rođena baš na ovom mjestu. Tu se nalazio dvor, crkvena uprava i vojna postaja i sve su najznačajnije odluke po novu državu donošene baš u Gimaraišu. Zbog svog izuzetnog značaja, kao i sjajno očuvanih srednjevjekovnih građevina, grad se nalazi na Uneskovoj listi. Posjetićemo tvrđavi u katedralu i uživati u najslikovitijem gradu ove magične države. Nakon Gimaraiša ćemo posjetiti poznato hodočasničko mjesto, Bom Jesus s velebnim stubama i odvojiti slobodno vrijeme za šetnju, jelo ili kupovinu suvenira. Nakon toga nastavljamo obilazak posjetom Brage, koja je najvažniji centar barokne umjetnosti u Portugalu. Razgledanje grada: Trg Republike, gradska vijećnica, katedrala... U večernjim časovima se vraćamo u Porto. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3 DAN: (01.10.2024-UTORAK) PORTO-LISABON – Doručak. Napuštanje soba i odlazak do centra Porta. Slobodno vrijeme. Oko 13h nastavak putovanja ka Lisabonu u trajanju oko pet sati sa pauzom. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN: (02.10.2024-SRIJEDA) LISABONDoručak. Odlazak na panormsko razgledanje grada u trajanju od oko 3h sa slobodnim vremenom u gradu. Obilazak centralnog dijela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; obilazak centra grada: Marquês de Pombal, Avenida da Liberdade i trga Rossio. Posjeta Belému – području koje je snažno povezano sa portugalskim zlatnim dobom otkrića. Danas je to prostrano zeleno područje sa mnogo vrtova, parkova i spomenika koje vrijedi posjetiti. Atrakcije Belema su Manastir Jerónimos, Spomenik otkrićima, Torre de Belém. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima fakultativno odlazak na Fado veče. Noćenje.

5 DAN: (03.10.2024-ČETVRTAK) LISABON-SINTRA – Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Jedan od skrivenih dragulja Portugala i Evrope, nalazi se na samo 30-ak kilometara zapadno od Lisabona, magična, poetična i bajkovita Sintra. Svoju bajkovitu stvarnost Sintra, vjerovatno, u mnogome duguje Mavarima koji su dio svoje čudesne arhitekture prenijeli i u ovaj mali gradić. Najslikovitiji dio Sintre svakako jeste njen stari dio Vila Velha koji predstavlja pravi mali lavirint uskih uličica omeđenih starim kamenim kućima preko čijih krovova i fasada od oslikanih pločica, padaju raskošne bungavilije praveći preko potreban hlad svojim posjetiocima. Obilazak kraljevske palate, omiljena ljetnja palata portugalskih kraljeva bila je upravo ova u Sintri. Od svih palata koje su portugalski kraljevi izgradili, Nacionalna palata u Sintri jedina je ostala gotovo netaktnuta, sačuvavši svoje izvorne obrise. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa zadivljujućim pogledom na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih, mondenskih ljetovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Ako vrijeme dozvoljava, malo slobodnog vremena će se dati u zaljivu Cascais. Povratak u Lisabon u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.DAN: (04.10.2024-PETAK) LISABON-BATALJA – Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na cjelodnevni fakultativni izlet Batalja, Nazare i Obidoš. Vožnja do Batalje. Obilazak jedne od najviših crkava Portugala i jednog od 7 čuda te zemlje, Manastira bitke ili Santa Marija de la Viktorija, veličanstveni manastir kao od kamene čipke,  koji je izgradio prvi vladar druge dinastije Žoao krajem 14. vijeka. Vožnja do Nazarea, slikovitog naselja sa divnom širokom pješčanom plažom, poznatog po tipičnoj narodnoj nošnji. Nastavak puta do Obidoša, bajkovitog, veselog i živopisnog gradića unutar starih zidina. Odlikuje se niskim kućama i krivudavim ulicama prepunim cvijeća. Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak u Lisabon u popodnevnim satima. Noćenje.

7.DAN (05.10.2024-SUBOTA) LISABON-BEOGRAD – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme do polaska na transfera na aerodrom. Let JU 567.  Polijetanje za Beograd u 23:20H. Dolazak u Beograd 06.10.2024. u 04:10h ujutru . KRAJ PROGRAMA.

CIJENA ARANŽMANA: 2099 KM

*ZA REZERVACIJE DO 30.04.2024.  I UPLATU AVANSA OD 30% CIJENA 2059 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE U AGENCIJI PRILIKOM UPLATE ARANŽMANA, A PLAĆENJE NA LICU MJESTA!
 • PAKET SVIH IZLETA: 250€ PO OSOBI
 • Cjelodnevni izlet: Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – 90€ po osobi. U cijenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za kraljevsku palatu u Sintri. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Cjelodnevni izlet Batalja, Nazare i Obidoš – 75€ po osobi. U cijenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica u manastir. Trajanje izleta oko 8 sati.
 • Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cijena: 65€ po osobi. U cijenu nije uključen transfer do restorana.
 • PORTO IZLETI: GIMARAIŠ-BOM JESSUS-BRAGA -60€ po osobi. Cjelodnevni izlet koji uključuje prevoz, vodiča I ulaznice za Braga Katedralu;
 • Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Portugalu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cijene.
 • Program je rađena na bazi minimum 20 plativih putnika.

Iznos za rezervaciju

Ukupno:
KM 2,099.00

Ima slobodnih mjesta,

požurite sa rezervacijom!

Polazak u:
03:00 PM

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Važne informacije
Cijena uključuje
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Liabon -Porto – Beograd (prevoznik Air Serbia)sa uključenim prtljagom 23kg+ručni 7kg;
 • aerodromske takse (podložne promjeni);
 • smještaj u hotelima kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom u Lisabonu I 2 noćenje sa doručkom u Portu), Smještaj u Lisabonu Hotel MASA CAMPO GRANDE****
 • www.masahotels-lisboncollection.com

  Hotel se nalazi u dijelu grada Campo Grande, udaljen 300 m od metro stanice Entre ampos. Udaljen je oko 3 km od aerodroma i oko 4 km od centra grada i glavnih gradskih trgova. Sobe imaju: klima uređaj, SAT TV, telefon, kupatilo s fenom, WiFi internet. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.

  Hotel u Portu Holiday Inn Porto Gaia 4* ;

  www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/porto/opopg/hoteldetail

  Odlična pozicija hotela, u neposrednoj blizini stanica gradskog prevoza, a svaka soba kupatilo T/WC. Doručak  se služi po principu samoposluživanja.

 • Autobuski prevoz od Lisabona do Porta;
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
 • obilasci prema program;
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
 • Cijena ne uključuje
  • ulaznice na lokalitetima i posjete koje nisu navedene u programu kao uključene;
  • fakultativni izleti;
  • gradska taksa u Lisabonu I Portu 2 eura po osobi i noći- plaća se na recepciji hotela;
  • međunarodno zdravstveno putno osiguranje; 
  • transfer Bijeljina - Aerodrom Beograd - Bijeljina-70KM po osobi;
  • 1/1 soba -doplata 90% ;
  Napomene

  Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

  Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

  Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

  Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

  ADRESA

  Bijeljina, Meše Selimovića 23a

  TELEFON

  +387 55 227 310

  E-MAIL

  info@happytravelbn.com.com

  RADNO VRIJEME

  logo

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

  NAPOMENA

  Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

  Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  BUDIMO U KONTAKTU

  Želim da primam obavještenja putem emaila

  Malo oblaka
  Budva | 30.97°C | Malo oblaka
  Rašireni oblaci
  Solun | 31.77°C | Rašireni oblaci
  Rašireni oblaci
  Antalija | 30.76°C | Rašireni oblaci