logo phone call +387 55 227 310    phone call +387 55 227 310   mail info@happytravelbn.com  placeholderBijeljina, Meše Selimovića 23a   clock Pon - Pet: 08-20h, Sub: 09-15h   messenger  social     STAN ICON

logo

pretraga

 phone call  +387 55 227 310            phone call  +387 55 227 310
mail info@happytravelbn.com placeholder Bijeljina, Meše Selimovića 23a

logo

Moskva i Sankt Peterburg

Trajanje: 8 dana
Krajnja destinacija: Moskva - Sankt Peterburg
Prevozi: Avion
02.09 - 09.09.2024.

1. dan 02.09.  Beograd - Sankt Peterburg  (ponedjeljak)

Sastanak grupe dva sata prije polijetanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 15:45 časova (let TK1080). Slijetanje u 18:40. Nastavak putovanja za Sankt Peterburg u 20:25 (let TK403), dolazak na peterburški aerodrom u 00:05 časova. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan 03.09.  Sankt Peterburg (utorak)

Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). U nastavku, poslije pauze fakultativna posjeta Petropavlovskoj tvrđavi, istorijskom jezgru grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan 04.09.  Sankt Peterburg (srijeda)

Doručak. Fakultativni program: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svijetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocjenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek djela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan 05.09.  Sankt Peterburg (četvrtak)

Doručak. Fakultativni program: Peterhof - Ruski Versaj, ljetnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII vijeku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin - Carsko Selo, ljetnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektara. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan 06.09.  Sankt Peterburg – Moskva  (petak)

Doručak. Transfer do željezničke stanice. Polazak voza za Moskvu oko 09 časova. Putovanje savremenim vozom Sapsan u trajanju 3 sata i 50 minuta. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet "Lomonosov", Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smještaj. U večernjim časovima fakultativni program: upoznavanje sa Moskovskim metroom, jednim od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog nasleđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Noćenje.

6. dan 07.09.  Moskva  (subota)

Doručak. Fakultativni program: Kremlj, najstariji dio Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centar, kompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umjetničkoj ljepoti. Obilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa. Muzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan 08.09.  Moskva (nedjelja)

Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. Lavra je, razvijajući se od usamljene drvene crkve usred šume u XIV vijeku, imala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istoriju. Slobodno vrijeme. Večernja Moskva sa rijeke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu, jedan od najljepše osvetljenih gradova na svijetu.  Noćenje.

8. dan 09.09.  Moskva – Beograd (ponedjeljak)

Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Turkish Airlines za Istanbul u 12:10 časova (let TK414). Slijetanje u 16:15. Nastavak putovanja za Beograd u 18:45 (let TK1083), dolazak u 19:30 časova. Kraj usluge.

CIJENA ARANŽMANA po osobi: 2665 KM

Cijena za djecu 2-12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 2480 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu: 340 KM

Smještaj treće osobe na dopunskom ležaju, na upit.

Minimum za realizaciju putovanja je 15 putnika

Fakultativni programi:

Sankt Peterburg

 • Petropavlovska tvrđava - 35 EUR
 • Ermitaž - 50 EUR
 • Vožnja kanalima i Nevom - 40 EUR
 • Peterhof, park sa fontanama - 55 EUR
 • Puškin (Carsko selo) - 60 EUR *

Moskva

 • Obilazak Moskovskog metroa - 10 EUR
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve) - 45 EUR *
 • Panorama Borodinske bitke - 40 EUR
 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk) - 50 EUR
 • Krstarenje rijekom Moskvom - 50 EUR

U sve cijene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice.

Odlazak u Kremlj i Panoramu Borodinske bitke - metroom.

Minimum za realizaciju izleta je 10 prijavljenih.

*)  Prijavljivanje i plaćanje izleta Kremlj i Puškin-Carsko selo obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mjesta nije moguće.

Za broj prijavljenih putnika ispod 15, program će se realizovati javnim prevozom, metroom (ne odnosi se na izlete van oba grada).

Opisi hotela:

Sankt Peterburg, Hotel Cosmos Pulkovskaya 4*  

Nalazi se na Moskovskom prospektu, ima odličnu vezu metroom sa centrom. U sadržaju hotela su restorani: pivni, sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri, japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar, sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.

Moskva, Hotel Delta  4*

Hotel Delta se nalazi u hotelskom kompleksu Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela, a do strogog centra i Crvenog trga se stiže za samo 25-30 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korišćenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - jeftini restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika pijaca suvenira. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Iznos za rezervaciju

Ukupno:
KM 2,665.00

Ima slobodnih mjesta,

požurite sa rezervacijom!

Polazak u:
01:00 PM

Treba Vam pomoć pri rezervaciji? Javite nam se!

+387 55 227 310 info@happytravelbn.com
Važne informacije
Cijena uključuje
 • Avionski prevoz letovima Turkish Airlines;
 • Troškove avio-taksi (cca 300 EUR, podložno je promjeni);
 • Prevoz vozom Sapsan Sankt Peterburg-Moskva;
 • Smještaj u Sankt Peterburgu u hotelu Cosmos Pulkovskaya 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom – 4ND;
 • Smeštaj u Moskvi u hotelu Delta sa 4* u dvokrevetnim sobama sa doručkom – 3ND;
 • Transfere prema programu;
 • Turistički program: panoramsko razgledanje Sankt Peterburga i Moskve;
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča;
 • Troškove organizacije aranžmana.
 • Cijena ne uključuje
 • Fakultativni program u Sankt Peterburgu i Moskvi;
 • Putničko zdravstveno osiguranje;
 • Individualne troškove.
 • Napomene

  Svi programi putovanja koji se nalaze na ovoj web stranici su isključivo INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera. Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  Za sve programe objavljene na sajtu važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije HAPPY TRAVEL

  Licenca Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske: 14-07-325-75/22 od 28.06.2022.

  Hvala vam što ste poklonili povjerenje Turističkoj agenciji ’HAPPY TRAVEL’!

  Za svaki put - HAPPY TRAVEL!

  ADRESA

  Bijeljina, Meše Selimovića 23a

  TELEFON

  +387 55 227 310

  E-MAIL

  info@happytravelbn.com.com

  RADNO VRIJEME

  logo

  • pon - pet: 08-20 h
  • subota: 09-15 h

  NAPOMENA

  Svi programi putovanja na našoj web stranici su INFORMATIVNOG i PROMOTIVNOG karaktera i podložni su promjeni.

  Zvanični programi putovanja sa cjenovnikom dostupni su u agenciji i oni su sastavni dio ugovora o putovanju.

  BUDIMO U KONTAKTU

  Želim da primam obavještenja putem emaila

  Malo oblaka
  Budva | 30.97°C | Malo oblaka
  Rašireni oblaci
  Solun | 31.77°C | Rašireni oblaci
  Rašireni oblaci
  Antalija | 30.76°C | Rašireni oblaci