Temišvar

31.12.2017. – 02.01.2018.

Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama rijeke Begej i sjedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gdje i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sjedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju "Mali Beč" jer je dugo bio pod opsadom Habzburgovaca, a njegov centar podsjeća na stari dio Beča.

1. dan (31.12.2017. – nedjelja) BIJELJINA – TEMIŠVAR

Polazak iz Bijeljine u jutarnjim časovima sa dogovorenog mjesta. Putovanje ka Temišvaru sa  usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Temišvar. Smještaj u hotel. Poslije kratkog odmora odlazak u pješački obilazak grada: Trg pobjede (Piata Victoriei) na kojem se nalaze zdanje Opere i nacionalnog teatra, Saborna crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema; Trg slobode (Pierta Libertatii) na kojem se nalaze stara gradska vijećnica, kip Djevice Marije i bista posljednjeg dačkog kralja Decebala. Odlazak na Trg jedinstva (Piata Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva; Barokna palata i posjeta Srpske Saborne crkve. Posvećena je Sv. Đorđu i u njoj se nalazi vredni ikonostas, djelo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima priprema za najluđu noć. Odlazak do restorana „ Lloyd“  na svečanu večeru sa neogranićenom konzumacijom pića. Noćenje.

 

SREĆNA NOVA 2018. GODINA

 

2. dan (01.01.2018. – ponedjeljak) TEMIŠVAR

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima fakultativno mogućnost reprize Nove godine. Noćenje.

3. dan (02.01.2018. – utorak) TEMIŠVAR – ARAD – BIJELJINA

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultaivni odlazak do Arada. Pješačko razgledanje grada: Feldesova palata, porodična kuća Tabakovićevih, Minoritska crkva, Najmanova palata, Trgovačka škola, Palata Aradsko-čanadske željezničke direkcije, Palata kulture, državni teatar, posjeta srpskoj crkvi u kojoj je sahranjen Sava Tekelija. Nakon obilaska slobodno vrijeme u centru. Povratak u Temišvar i odlazak do tržnog centra ''Iuliusm mol'' u Temišvaru. Polazak za Republiku Srpsku oko 16 časova. Planirani dolazak u Bijeljinu je u kasnim večernjim časovima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 339KM 

 

Aranžman obuhvata:

- prevoz turističkim autobusom;

- smještaj u hotelu „Timisoara“ 4* na bazi 2ND u Temišvaru sa svečanom večerom uz neograničenu konzumaciju pića 31.12. u restoranu ''Lloyd'';

- obilasci po programu;

- usluga vodiča;

- organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:

- individualne troškove;

- putničko zdravstveno osiguranje;

- fakultativne programe: repriza Nove godine – restoran „Lloyd“ – 40€, Arad – 10€;

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza, parking,  vodiča, ulaznica, organizacije... Agencija ne snosi odgovornost promjene cijene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cijena je podložna promjeni. Termini fakultativnih izleta su promjenljivi  i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

DOPLATE I POPUSTI:

-  doplata za 1/1 iznosi 50% od cijene aranžmana;

-  dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe plaća 70% ima sjedište u autobusu i pomoćni ležaj u hotelu.

 NAČIN PLAĆANJA:

- 30% prilikom rezervacije, ostatak prije polaska ili u ratama do polaska;

 

·Hotel „Timisoara“ 4* je najveći hotel u gradu inalazi se u samom centru Temišvara, s pogledom na Trg opera i unutar pješačke udaljenost od glavnih znamenitosti grada. Nudi prostrane i elegantne smještajne kapacitete s klima uređajem i besplatnim bežičnim internetom u svim područjima.Gosti mogu uživati u raznim srpskim, bugarskim, italijanskim i turskim jelima u restoranu Belvedere. Hotel posjeduje moderan SPA centar (bazen,teretana,mnogobrojne saune...)www.hoteltimisoara.ro

·Restoran “Lloyd“je prirodni izbor kada prolazite kroz Viktorijin trg u centru Temišvara. Terasa nudi privilegovan položaj za svoje goste. Decenijama, dobra hrana, fino piće, kafa i odlična muzika nose reputaciju restorana Lloid i izvan granica Rumunije.

 

 

Aranžman rađen na bazi 40 putnika, u slučaju prijavljivanja manjeg broja, agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanje aranžmana.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije *HAPPY TRAVEL*

Licenca Ministarstva trgovine i turizma 14-01-07-3-1608/15 od 05.06.2015.

Srećan put i prijatan boravak želi Vam ’HAPPY  TRAVEL’!

 

Ulica Meše Selimovića 23a Bijeljina

info@happytravelbn.com

Radno vrijeme

pon - pet: 08-20h

subota: 09-15h

Telefoni i Fax

+387 55 227 310

+387 55 227 311

Fax: +387 55 414 500

Copyright - Happy Travel Bijeljina, 2017. Sva prava zadržana.